MICROBLADING

INFORMATION

- Pigmenten bleknar efter 1-3 år. Hur mycket som försvinner är individuellt och den största orsaken till blekning är sol. Även kroppens egna förmåga att stöta bort färgen påverkar. Så även åldrande, sjukdom, mediciner, klor och saltvatten.
- Kunden kan svälla upp och bli en aning röd på det tatuerade området.
- Färgen ser starkare ut när tatueringen är nygjort.
- Ett återbesök ingår alltid och ska göras mellan 4-6 veckor efter första besöket. Då fylls nytt pigment i då det ofta försvinner mycket i första läkning.
- Kom gärna utvilad till ditt besök.
- Kosmetisk tatuering är en semi-permanent tatuering och kommer att blekas. Lider du av någon allergi kan vi göra ett allergitest minst en vecka innan behandlingen.

Tatueringen sitter i 1­-3 år, den kommer att blekas och när du önskar så tatueras nya pigment in. 3D-­bryn är tatuerade strån i önskad färg och form, som förstärker dina naturliga bryn eller helt enkelt ger dig strån som du saknar. Det ger ett naturligt resultat!Själva tekniken går ut på att man tatuerar in små, tunna streck av pigment i överhuden, jag använder mig av nålar som sitter ihop som ett blad. Då färgen sitter närmare ytan så blir linjerna tydligare och skarpare. Det är därför resultatet blir 100% naturligt. Ingen maskin för permanent make up eller tatuering används i metoden. En viss del av pigmentet kommer att försvinna under läkning, det pigment som ligger djupare stannar kvar och bildar tatueringen som liknar hårstrån.

Du har alltid ett kostnadsfritt återbesök 4-6 veckor efter besöket.

Dina naturliga hår plockar jag inte bort utan om du har hår så kommer du att behålla de hår du har, och alla hårstrån som tatueras in dras mellan din naturliga hår. Däremot om du önskar en helt annan form och vill lyfta brynen, då kan de ibland behövas att noppar bort en del av dina naturliga ögonbryn. Du kan få ett lika naturligt utseende på dina bryn även fast du inte har ett enda hårstrå kvar i dina ögonbryn.
 

Får jag själv avgöra hur jag vill ha min bryn?

Självklart. Detta är en process där vi båda arbetar tillsammans för att hitta vad som fungerar för dig, det är ju som sagt för dig. Men jag kommer alltid att rekommendera en form som jag anser passar ditt ansikte, dina ögon och din ålder.

Gör det ont?

Jag kommer att lägga en bedövning innan vi börjar. Men om man är väldigt känslig kan man gå till apoteket och köpa exempel embla och lägga på brynet cirka 40 minuter innan din behandlingstid.

SKÖTSELRÅD EFTER BEHANDLING

Tvätta med koksalt, som du gör själv eller köper på apoteket samt smörjer med medföljande eftervårds salva.
Recept på koksalt: 1 tsk salt + 1 L vatten. Förvara i kylskåp.
Under de första dygnen ska du tvätta med koksalt - ingenting annat! Du tvättar med hjälp av pads.
De första tre timmarna tvättar du ofta, för att få bort sårvätska som kommer, samt smörjer med ny salva efter varje gång. Om man låter sårvätskan vara kvar så bildas skorpor som sedan lossnar och tar med sig färg. Smörj därför efter att du tvättat och använd en tops för att ta upp eftervårds salvan så minimerar du risken för bakterier i salvan. Sedan tvättar du ett par gånger per dag men smörjer så fort området känns torrt.
- Tvätta rent med koksalt och smörja varje dag flera gånger.
- Sminka inte området på 5-6 dagar.
- Undvik sol/bad/bastu.
- Vid svullnad, använd ispåse för att kyla ner svullnaden.
- Dra ej bort sårskorpor.
- God handhygien gäller när du ska ta hand om din tatuering.
- Färgen i din tatuering är skarpare och mörkare precis efter  behandlingen, den kommer att blekna en aning, hur mycket är individuellt. På återbesöket korrigerar vi färgen.
- Sol, salt, kemikalier och klor kommer att bleka din tatuering. Var noga med UVA/UVB skydd. Före bad i klor och salt kan man smörja med vaselin/solskydd för att skydda det tatuerade området.
- Använd alltid naturliga produkter om du ska tvätta/smörja/sminka på din tatuering då kemikalier bleker.

DU ÄR EJ EN LÄMPLIG KANDITAT OM DU

• Gravid eller ammande
• Tidigare bakgrund av Keloids eller Hypertrofiskt ärrbildning
• Diabetiker (kräver godkännande från läkare)
• Kemoterapi (bör rådfråga läkare)
• Virusinfektioner och/eller sjukdomar
• Överförbara blodsjukdomar (såsom HIV, Hepatit, MRSA)
• Blodförtunnande mediciner (aspirin) samt andra mediciner som innehåller acetylsalicylsyra
 • Epilepsi
• Pacemaker eller svåra hjärtproblem
• Organ transplantation
• Hudirritationer eller Psoriasis nära det behandlade området (rodnad, solbränna, akne, etc.)
• Sjuk (förkylning, influensa, etc.)
• Botox de senaste 2 månaderna (kan påverka resultatet av brynens placering)
• Isotretinoin det senaste året
• Hjärtsjukdomar, okontrollerat högt blodtryck, dålig generell hälsa.
 
All behandling, medicinering eller sjukdom som kan kompromissa med immunsystemet/läkningsförmågan gör dig INTE till en lämplig kandidat för mikropigmentering behandling.